YHL:n liittokokous suosittelee jäsenyhdistyksille liittymistä Ammattiliitto Prohon

YHL:n ylimääräinen liittokokous järjestettiin torstaina 11.10.2018 Helsingissä. Kokouksen keskiössä oli Pardian ja Pron yhdistymishankkeen vaikutukset YHL:n sekä sen jäsenyhdistysten toimintaan. Liittokokous päätti yksimielisesti suositella YHL:n jäsenyhdistyksille liittymistä Ammattiliitto Prohon.

Kokouksen aluksi Pardian lakimies Ari Komulainen selosti sopimus- ja neuvottelutoimintaa Ammattiliitto Prossa. Lisäksi kokouksessa kuultiin Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen esitys Prosta ja sen tarjoamista eduista.

Yhdistymisen myötä Prosta tulisi sekä yksityistä että julkista sektoria edustava liitto. Malisen mukaan jäsenten intressit ovat viime kädessä kuitenkin yhtenäisiä sektoreista riippumatta.

– Palkansaajien murheissa ei minusta ole eroa, olivatpa he yksityisellä tai julkisella sektorilla. Työpaikoilla halutaan kumppanuutta ja tämä on myös liiton tehtävä – olla kumppani työn ja työpaikan kehittämisessä, Malinen sanoi.

Liittokokouksen suositus ei sido YHL:n jäsenyhdistyksiä, jotka päättävät liittymisestään Prohon omissa vuosikokouksissaan syksyn aikana.

Liiton puheenjohtaja Satu Henttonen kiittää liittokokouksen edustajia rakentavista huomioista.

– Liittokokouksen keskusteluissa nousi erityisesti esiin jäsenten edunvalvonta sekä YHL:läisten hyvän imagon ja vaikutusmahdollisuuksien säilyttäminen eri yhteistyötahojen kanssa. Näiden asioiden turvaaminen ja kehittäminen on meille todella tärkeää yhdistymishankkeessa.

 

Liittokokouksen osallistujiaYHL:n ylimääräinen liittokokous:

  • Kuuli Pardian lakimies Ari Komulaisen ja Pron puheenjohtaja Jorma Malisen esitykset Pron toiminnasta sekä Pardian ja Pron yhdistymishankkeesta.
  • Päätti yksimielisesti suositella jäsenyhdistyksille Ammattiliitto Pron jäsenyyden anomista 14.11. mennessä.
  • Keskusteli YHL:n omaisuuden hoidosta tulevaisuudessa.
  • Nimesi Jari Ylösen (Oulun yliopiston henkilökuntayhdistys OYHY) YHL:n liittovaltuuston varsinaiseksi jäseneksi.
  • Merkitsi tiedoksi selostuksen yliopistojen palkkausjärjestelmän uudistuksesta.

 

 

Lisää aiheesta:

Kysymyksiä ja vastauksia Pro-yhdistymisestä

Pardian infokiertue 2018

Pardian ja Pron yhdistymistä valmistellaan syksyn aikana – mistä tässä oikein on kyse?