YHL:n hallitus hyväksyi palkkausjärjestelmän uudistamisen neuvottelutuloksen

Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL:n hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen yliopistojen yleisen työehtosopimuksen palkkausjärjestelmän muutoksista. Hallitus suosittelee 2.10. kokoontuvalle Pardian hallitukselle neuvottelutuloksen hyväksymistä.

Palkkausjärjestelmään tehtiin suuria ja perustavaa laatua olevia muutoksia, joiden valmistelu hoidettiin nopealla aikataululla syksyn aikana. Henkilökohtaisen suoriutumisen arviointijärjestelmä muuttuu eniten.  Järjestelmään tavoiteltiin joustavuutta ja herkempää reagointia tehtävien ja henkilökohtaisen suoriutumisen muutoksien palkitsemiseen.

Hallitus piti hyvänä, että muuttuneet tehtävät huomioidaan nyt paremmin tehtävien vaativuutta arvioitaessa. Järjestelmää selkeytettiin tältä osin, kuten myös palkanmaksun ajankohtia tehtävien uudelleenarvioinnin jälkeen.

– Kun tehtävät muuttuvat vaativammiksi, uuden palkan määrittely ja maksaminen nopeutuvat uusilla määräyksillä. Sopimuksen rakennetta palkkausjärjestelmän eri osien määrittelyssä pidetään nyt myös toimivampana, sanoo YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen.

Hallitus totesi myös, että sopimusmääräysten toteuttaminen ensi vuonna ja tulevina vuosina näyttää, miten hyvin muuttuneet henkilökohtaista palkanosaa koskevat säännökset toimivat. Seurantatyökaluja pidetään hyvinä.

Puheenjohtaja Satu Henttonen kiittää kaikkia sopimuskumppaneita hyvästä yhteistyöstä neuvotteluprosessin aikana

– Kuten Sivistystyönantajien työmarkkinajohtaja Anne Somer on jo todennut, tästä on hyvä jatkaa.

 

Lisätietoja: Satu Henttonen, puheenjohtaja, p. 040 524 9199

 

 

28.9.2018 klo 14.20: Lisätty ingressiin maininta Pardian hallituksen kokouksen ajankohdasta.