YHL: Henkilöstön asema turvattava tila- ja kiinteistöpalvelujen yhtiöittämisessä

Helsingin yliopisto perustaa yhtiön, joka tuottaa jatkossa yliopiston tarvitsemat kiinteistö- ja tilapalvelut. Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL korostaa henkilöstön aseman turvaamista muutoksessa.

Yhtiöittäminen tehdään liikkeenluovutuksena ja henkilöstö siirtyy uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä. Nykyistä työehtosopimusta noudatetaan sen voimassaoloajan loppuun. Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL pitää tärkeänä, että uuteen työehtosopimukseen siirtyminen tapahtuu kivuttomasti.

– Tavoitteemme on neuvotella yhtiöön uusi työehtosopimus ennen kuin sen toiminta alkaa, sanoo YHL:ään kuuluvan Helsingin yliopiston henkilökuntayhdistyksen pääluottamusmies Elisa Hyytiäinen.

Yliopiston hallitus on korostanut hyvän henkilöstöpolitiikan noudattamista muutoksessa.

– Tätä edellytämme mekin. Yhtiöittämisen kohteena oleva henkilöstö on huolissaan työpaikkojensa säilymisestä sekä mahdollisista työsuhteen ehtojen muutoksista, joita uuden työehtosopimuksen neuvotteluissa voidaan esittää. Kehotammekin henkilöstöä kääntymään luottamusmiesten puoleen näihin liittyvissä kysymyksissä, Hyytiäinen kannustaa.

Uusi yhtiö tuottaa palveluja ainoastaan Helsingin yliopistokonsernille. Se huolehtii muun muassa rakennusten hoidosta, huollosta, kunnossapidosta ja rakennuttamisesta sekä siivouksesta, vahtimestari- ja turvallisuuspalveluista ja kuljetuksista. Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2018.

 

Lisätietoa:
Elisa Hyytiäinen, pääluottamusmies, 050 359 3828