YHL ei lähde mukaan uuteen keskusjärjestöön

Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL:n liittovaltuusto päätti tänään 25. huhtikuuta pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan, että liitto ei ole mukana uutta keskusjärjestöä koskevassa selvitystyössä.

Liittovaltuuston päätöksen pohjana oli Palkansaajajärjestö Pardian hallituksen 12.4. tekemä päätös, jonka perusteella Pardia jättäytyi pois keskusjärjestön jatkoselvittelyistä.

– Uuden keskusjärjestön rakenne sekä käytäntötavat eivät ole osoittautuneet tarpeeksi vakuuttaviksi, jotta se muodostaisi aidosti modernin ja uudenaikaisen toimijan, YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen sanoo.

Liittovaltuuston kokouksessa keskusteltiin myös yliopistokenttää ravistelevista leikkauksista sekä pohdittiin kilpailukykysopimuksen soveltamista YHL:n edustamilla sopimusaloilla. Yliopistojen henkilöstövähennyksillä tulee olemaan vaikutuksia myös liiton toimintaan tulevaisuudessa.

–  Edunvalvonnan haasteet ovat kovia jäsentemme työpaikoissa yliopistoissa, yrityksissä ja valtion virastoissa. Liitolla on kattava ja toimiva luottamushenkilöverkosto, joka tukee jäsenistöä vaikeissa tilanteissa.

Lisätietoja: Satu Henttonen, puheenjohtaja, 040 524 9199