Työnantajan huononnusesitykset yliopistoneuvottelujen pöydässä

Palkansaajajärjestöt ja työnantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat maanantaina 29.1. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta.

Työnantajan edustajat kommentoivat palkansaajien tekstitavoitteiden kokonaisuutta, joka jaettiin edellisessä neuvottelussa. Työnantajat torjuivat suuren osan palkansaajien tekemistä parannusehdotuksista riippumatta siitä, olisiko muutoksista työnantajille lisäkustannusta vain ei. Työnantajien omat ehdotukset olivat työntekijöiden ja luottamusmiesten asemaa ja etuuksia heikentäviä.

Palkkausjärjestelmän uudistamisesta esillä oli työnantajien uusi kirjallinen versio. Keskustelu palkankorotuksista ei vielä käynnistynyt. Yliopistojen työehtosopimus on voimassa tammikuun loppuun. Sen jälkeen alkaa sopimukseton tila, ellei ratkaisua ole siihen mennessä saatu aikaan.

Neuvottelujen seuraava tapaaminen on tänään tiistaina 30. tammikuuta. Pardian neuvottelijoina ovat lakimies Ira Kyntäjä sekä YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen. Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Sivistystyönantajat ry:n kanssa. Muita pääsopijajärjestöjä ovat Palkansaajajärjestö Pardian lisäksi Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Neuvottelu-uutiset löytyvät kootusti Pardian verkkosivuilta.

Lisätietoja:
Ira Kyntäjä, Pardian lakimies, ira.kyntaja(at)pardia.fi
Satu Henttonen, YHL:n puheenjohtaja, satu.henttonen(at)yhl.fi