Työehtosopimusneuvottelut ovat käynnistyneet

Neuvottelut ovat alkaneet yliopistosektorin ja Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:n osalta. Unigrafiassa tullaan neuvottelemaan palkkausjärjestelmästä ja Paltan sektorin neuvottelujen takarajaksi
on sovittu joulukuun puoliväli.

Yliopistosektorin neuvottelut käynnistyivät 21.11.2017. Ensimmäisessä neuvottelussa käytiin läpi taloustilannetta ja aikataulutettiin neuvotteluja tammikuun loppuun asti. Tavoitteita avataan seuraavassa neuvottelussa 1.12.2017. Yliopistojen yleinen työehtosopimus on voimassa 31.1.2018 asti.

Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:n työehtosopimusneuvottelut ovat myös käynnistyneet. Sopijaosapuolet ovat Sivistystyönantajat, YHL/Pardia ja JHL. Kiinteistöpalveluyhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2018. Tammikuun 2018 loppuun asti noudatetaan yliopistojen yleistä työehtosopimusta, mikäli oma työehtosopimus ei valmistu vuoden loppuun mennessä. Lisätietoja näistä neuvotteluista antavat pääneuvottelijat: YHL:n puheenjohtaja Satu Henttonen ja Helsingin yliopiston henkilökuntayhdistyksen puheenjohtaja ja pääluottamusmies Elisa Hyytiäinen.

Unigrafiassa neuvotellaan palkkausjärjestelmästä. Sopijaosapuolet ovat Sivistystyönantajat ja YHL. Seuraavan sopimuskauden asioista neuvotellaan, kunhan yliopistojen työehtosopimus on valmis, koska Unigrafian sopimus noudattelee pitkälti sitä.

Paltan sektorin yrityskohtaiset neuvottelut käynnistyvät, kun Paltan yleisen työehtosopimuksen neuvottelut on käyty. Neuvottelujen takarajaksi on sovittu 15.12.2017.

Valtion työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen ja muitten eri neuvottelujen etenemistä voi seurata Pardian sivuilla www.pardia.fi/edunvalvonta/neuvottelukierros.

 

Lisätietoja:
Satu Henttonen, puheenjohtaja, p. 040 524 9199, satu.henttonen(at)yhl.fi