Tampereen yliopisto aloittaa yt-neuvottelut – työtehtäviin voi tulla muutoksia, irtisanomisia ei luvassa

Tampereen korkeakoulusäätiö aloittaa tiistaina 28.8.2018 yhteistoimintaneuvottelut, joissa käsitellään Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston henkilöstön työtehtäviä yliopistojen yhdistymisen jälkeen.  Yliopistojen on määrä yhdistyä vuoden 2019 alussa.

Yliopistojen nykyiset työntekijät siirtyvät uuden yliopiston palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Tämä tarkoittaa, että heidän työsuhteiden keskeiset ehdot, kuten esimerkiksi palkka tai työaika, eivät muutu eikä neuvotteluissa käsitellä irtisanomisia, lomautuksia tai osa-aikaistamisia.

Tampereen yliopiston henkilökuntayhdistys TaYHYn pääluottamusmiehen Jorma Viikin mukaan työtehtäviin voi neuvotteluiden tuloksena tulla joitain muutoksia.

– Työntekijät siirtyvät uuteen yliopistoon vanhoina työntekijöinä entisine palvelussuhteen ehtoineen ja entisine työsopimuksineen, minkä vuoksi työnantajalla on rajallinen oikeus muuttaa työtehtäviä, Viikki sanoo.

Viikki toimii Tampereen yliopiston henkilökuntayhdistyksen neuvottelijana yt-neuvotteluryhmässä. Hän lupaa pitää mahdollisuuksiensa mukaan jäsenistön ajan tasalla neuvotteluiden kulusta.

– Pyrin tiedottamaan jäsenistölle neuvotteluista mahdollisimman nopeasti sen, mitä minulla on lupa neuvotteluista kertoa. Tiedottaminen ei tässä tilanteessa valitettavasti ole neuvotteluosapuolten vapaasti päätettävissä.

 

Lisätietoja: Jorma Viikki, pääluottamusmies,  050 396 9638.