Sini Saarenheimo Helsingin Yliopiston Vuoden esimieheksi

Helsingin yliopiston Vuoden Esimies 2017 on yliopiston hakijapalveluiden palvelupäällikkö Sini Saarenheimo Yliopistopalveluiden opetus- ja opiskelijapalveluista.

Helsingin yliopiston henkilökuntayhdistys HYHY ry julkisti tänään 18. kerran Helsingin yliopiston Vuoden Esimiehen. Vuoden Esimies -kampanjan suojelijana on toiminut alusta asti yliopiston kansleri ja nyt tämän tehtävän on lupautunut ottamaan vastaan vastavalittu kansleri Kaarle Hämeri.

Tänä vuonna Vuoden Esimiehen valintaa varten pyydetyissä esityksissä toivottiin huomioitavan erityisesti yhteisöllisyys. Hakijapalveluiden henkilöstön esityksessä todetaan, että yksikön ainutlaatuinen yhteisöllisyys on suurelta osin Sini Saarenheimon ansiota. Vuonna 2016 hän onnistui valtavan myllerryksen keskellä kokoamaan hakijapalvelut nopeasti, tehokkaasti ja asiantuntevasti. Vallinnut kaaos ja epävarmuus ovat väistyneet hiljalleen, kun Saarenheimo on luonut haastavasta tilanteesta huolimatta yhteishenkeä.

Esityksen tekijät toteavat, että hakijapalveluiden tiimit ovat puhaltaneet yhteen hiileen alusta asti, mikä on ollut taitavan johtamistyön tulosta. Saarenheimo luo rauhallisuudellaan hyvän ja turvallisen työympäristön. Hän innostaa kaikkia omalla energiallaan ja ideoillaan sekä pitää ilmapiirin positiivisena. Hän muistaa kiittää ja kehua aina, kun siihen vain on syytä. Saarenheimo on läsnä toimiston arjessa ja muistaa kysellä kuulumisia. Erityisen tarkka hän on siitä, että kaikki jaksavat hyvin ja että ilmapiiri pysyy hyvänä. Samalla hän onnistuu pitämään kiinni tiukoistakin tavoitteista.

Työhyvinvointi – nauru, lepo, tauot, mielekkyys ja yhteishenki – on Sini Saarenheimolle tärkeää, mikä välittyy hänen koko olemuksestaan.