Pardian ja Pron yhdistymistä valmistellaan syksyn aikana – mistä tässä oikein on kyse?

Palkansaajajärjestö Pardia ja ammattiliitto Pro solmivat viime kesäkuussa aiesopimuksen liittojen yhdistymisestä. Päämääränä on Pardian jäsenyhdistysten liittyminen Pron jäsenyhdistykseksi syksyn aikana. Jäsenyys Prossa alkaisi 1. tammikuuta 2019. Yhdistymisellä haetaan vahvempaa neuvotteluvoimaa ja yhteiskuntavaikuttamista sekä parannuksia jäsenetuihin ja -palveluihin.

YHL on Pardian jäsenliitto, joten aiesopimuksen mukainen yhdistyminen koskisi myös YHL:n jäseniä. YHL:n jäsenyhdistykset päättävät kuitenkin jokainen erikseen siirtymisestään Pron jäseneksi. Päätökset jäsenyhdistyksissä tehdään kuluvan syksyn aikana. Jäsenyhdistyksen siirtyessä Prohon, siihen kuuluvat jäsenet liittyvät Pron jäseneksi. Pardia ja YHL:n jäsenyhdistykset informoivat jäseniä asiasta, kun päätöksenteko etenee tänä syksynä.

Pron jäseneksi siirryttäessä nykyiset YHL:n ja Pardian tarjoamat jäsenedut ja -palvelut korvautuvat Pron tarjoamilla eduilla ja palveluilla. Luottamusmiespalveluihin muutos ei toisi vaikutusta, vaan jäseniä palvelisivat edelleen samat luottamusmiehet.

Yhdistymiseen liittyviä yksityiskohtia hiotaan syksyn aikana lukuisissa eri työryhmissä. Lisätietoa asiasta saa Pardian järjestämällä infokiertueella sekä seuraamalla Pardian verkkosivuja ja Facebook-kanavaa. Myös YHL ja sen jäsenyhdistykset tiedottavat yhdistymisen etenemisestä syksyn aikana.

 

Lisää aiheesta:

Pardian infokiertue 2018

YHL-Blogi: Ajankohtaisia asioita syksyn kynnyksellä

Pardia: Pro ja Pardia neuvottelevat yhdistymisestä

Puheenjohtaja Niko Simolan kirje pardialaisille