Pardia: Oulun yliopisto vähentää jälleen tukihenkilöstöä

Oulun yliopisto päätyi yhteistoimintaneuvotteluissa irtisanomaan muuta kuin opetus- ja tutkimushenkilöstöä enintään 35 henkilöä. Lisäksi 40 henkilön määräaikainen työsuhde päättyy vuoden 2017 aikana.

– Henkilöstöjärjestöjen mielestä taloudellisia perusteita yhteistoimintaneuvottelujen käymiselle ei ollut, toteaa Pardian puheenjohtaja Niko Simola.

Oulun yliopiston vuoden 2016 tilikauden tulos oli 5,7 miljoonaa ylijäämäinen, ja siitä sijoitustoiminnan tuotot olivat 3,7 miljoonaan euroa. Edellisenä vuotena ylijäämä oli 11,9 miljoonaa.

– Oulun yliopistossa on jo aiemmin supistettu tukihenkilöstöä ja nämä vähennykset heikentävät entisestään opetuksen ja tutkimuksen kannalta tärkeää työvoimaa. Ei liene tarkoituksenmukaista, että opetukseen ja tutkimukseen palkattu henkilöstö tekee yhä enemmän hallinnollista työtä oman työnsä kustannuksella. 

Oulun yliopisto käynnisti tammikuussa muuta kuin opetus- ja tutkimushenkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluilla tavoiteltiin noin 70 henkilötyövuoden vähennyksiä ja niiden kohteena on noin 900 henkilöä.

 

Lisätietoja:

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Niko Simola, puh. 040 566 8517
Oulun yliopiston henkilökuntayhdistys OYHY:n pääluottamusmies Raimo Tervola puh. 0294 482183.