Opintotukimielenosoitus 9.3. Helsingissä

Useat ylioppilaskunnat järjestävät yhteisen suurmielenosoituksen opintotukileikkauksia vastaan keskiviikkona 9.3. Mielenosoitukseen arvioidaan saapuvan tuhansia mielenosoittajia. Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL pitää opintotukileikkauksia vaarallisina ja kannustaa jäseniään solidaarisuuteen opiskelijoita kohtaan.

Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL pitää hallituksen kaavailemaa 150 miljoonan euron leikkausta opiskelijoiden toimeentuloon suurena heikennyksenä, sillä se romuttaa koulutuksen tasa-arvoisuutta ja vie Suomea entistä voimakkaammin kohti luokkayhteiskuntaa. Opintotukileikkaukset ovat osa maan hallituksen sivistysvihamielistä politiikkaa, jonka tuloksena Suomen asema koulutuksen johtavana maana on vaakalaudalla.

Liitto kannustaa jäseniään osallistumaan mielenosoitukseen. Yliopistojen muu kuin opetus- ja tutkimushenkilökunta voi osallistua mielenosoitukseen esimerkiksi työaikansa taukojen aikana. Kyseessä on poliittinen mielenosoitus, joten työnantaja ei voi estää jäsentä osallistumista siihen. Mikäli mielenosoitukseen osallistutaan muuten kuin työaikaan liittyvillä tauoilla, on työnantajalla oikeus olla maksamatta palkkaa mielenosoitukseen käytetyltä ajalta.

Mielenosoituskulkue lähtee 9.3. klo 13 Helsingin Senaatintorilta ja kulkee Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä kohti Kiasmaa ja Pikkuparlamenttia, jossa kuullaan puheenvuoroja sekä opiskelijaliikkeen edustajilta että poliitikoilta. Eri ylioppilaskuntien verkkosivuilla on lisätietoa muun maussa mielenosoitukseen liittyvistä kuljetuksista.

Opintotukimielenosoitus Facebookissa