Neuvottelu-uutisia Pardiasta

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelut jatkuivat torstaina 30.11. alkuillasta. Neuvottelupöydissä istutaan nyt tiiviisti myös Pardian yksityisillä aloilla.

Kohtuullisen lyhyessä toisessa valtion virka- ja työehtosopimusneuvottelutapaamisessa käytiin läpi neuvottelukierroksen peruslähtökohtia.Yksityiskohtaisia tavoitteita ei vielä käyty läpi.

Alustavasti on sovittu, että seuraavassa tapaamisessa maanantaina 11.12. vaihdetaan puolin ja toisin tekstitavoitteita. Pardian puheenjohtaja Niko Simolan mielestä neuvottelut on nyt käynnistetty niin sanotusti perinteisin menoin.

Palvelutyönantajat PALTAn erityisalojen yleinen työehtosopimus on pohjana monelle yrityskohtaiselle sopimukselle. Sopimusneuvotteluja on käyty viimeksi 28.11. ja neuvotteluja jatketaan 7.12. sekä 12.12. Tavoitteena on saavuttaa neuvottelutulos 15.12. mennessä.

Yliopistojen työehtosopimus neuvotellaan Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsenjärjestön Sivistystyönantajien kanssa. Yliopistojen neuvottelijat tapasivat perjantaina 1.12. Seuraava tapaaminen on 14.12.

Kaikki neuvottelu-uutiset löytyvät kootusti Pardian verkkosivuilta.

Lisätietoja:

PALTAn erityisalojen yleisen työehtosopimuksen, Kelan, Alkon ja RTTL:n sopimusneuvottelujen neuvottelija, vastaava lakimies Ari Komulainen, ari.komulainen(at)pardia.fi

Yliopistojen ja Kansallisgallerian sopimusneuvottelija, lakimies Ira Kyntäjä, ira.kyntaja(at)pardia.fi