Jäsenedut

YHL tarjoaa jäsenilleen lukuisia etuja ja palveluja, joista lähimmät löytyvät omalta työpaikalta. Liiton luottamusmiehet auttavat jäseniämme työsuhteisiin ja -sopimuksiin, työaikaan ja lomiin sekä muihin työasioihin liittyvissä kysymyksissä. Lisätietoa ajankohtaisista työelämäasioista tarjoaa Universitas-jäsenlehti, joka lähetetään kaikille jäsenille.

Muuttuvissa elämäntilanteissa tukea antaa työttömyysturva, joka mahdollistaa ansiosidonnaisen päivärahan työttömyyden, lomautuksen ja vuorotteluvapaan aikana. Lisäksi liiton tarjoama vakuutusturva turvaa selustan silloin, kun vapaa-ajalla sattuu tapaturma tai matkatavarat lähtevät omille teilleen.

YHL:n jäseniä koskevat myös kaikki Palkansaajajärjestö Pardian tarjoamat jäsenedut.

Luottamusmiespalvelut

YHL:llä on kattava ja asiantunteva luottamusmiesverkosto kaikissa edustamissaan työpaikoissa. YHL:läinen luottamusmies on työyhteisön asiantuntija, joka toimii työntekijän ja jäsenyhdistyksen edustajana työpaikallasi. Hänen tehtävänään on huolehtia siitä, että työnantaja noudattaa sovittuja sopimuksia ja palvelussuhteenehtoja. YHL myös panostaa voimakkaasti luottamushenkilöidensä neuvontaan, kouluttamiseen ja tiedotukseen. Tärkeimpiä tavoitteita ovat luottamusmiesten toimintaedellytysten, erityisesti ajankäytön parantaminen ja luottamusmiesverkoston kehittäminen.

Työpaikan turvallisuutta ja työolosuhteita seuraa ja valvoo puolestaan työsuojeluvaltuutettu. Hän on perehtynyt työsuojeluun ja siihen liittyviin asioihin. Työpaikan työntekijät valitsevat työsuojeluvaltuutetut. Luottamusmieheltä ja työsuojeluvaltuutetulta saat neuvoja ja apua, kun tarve vaatii. Työsuojeluvaltuutetut valitaan usein järjestöllisin perustein mutta työsuojeluvaltuutettu eroaa luottamusmiehestä siinä, että hän edustaa koko henkilöstöä järjestäytymistaustasta riippumatta.

Työpaikkasi luottamusmiehistä saat tietoa omalta jäsenyhdistykseltäsi.

Työttömyysturva

YHL:n jäsenet ovat vakuutettuina Työttömyyskassa Statiassa. Kassan tehtävänä on maksaa jäsenilleen ansioon suhteutettuja etuuksia työttömyyden ja vuorotteluvapaan aikana. Ammattitaitoiset työttömyysturvan asiantuntijat palvelevat jäsenistöä Statian toimistossa.

Koulutus

YHL:n tarjoamat kurssit on suunnattu pääasiassa kaikille jäsenyhdistysten luottamushenkilöille ja muille toimihenkilöille. Koulutamme luottamustehtävissä toimivia aktiiveja ja järjestämme yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa myös kaikille jäsenille avoimia jäsenkoulutuksia.

Jäsenillä on myös mahdollisuus hakea taloudellista tukea omaehtoiseen kouluttautumiseen ja tutkintojen suorittamiseen. Lisätietoa löydät koulutussivuiltamme.

Vakuutus

YHL:n jäsenenä saat ilmaiseksi vapaa-ajan tapaturma- sekä matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen. Vakuutuksen piiriin kuuluvat kaikki alle 68-vuotiaat jäsenmaksunsa maksaneet YHL:n jäsenet, jotka asuvat vakituisesti Suomessa. Vakuutusturvan voimassaolo on sidottu jäsenyyteesi. Jäsenkorttisi toimii vakuutuskorttina. Vakuutusturvan hoitaa If Vahinkovakuutusyhtiö Oy.

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus
Vakuutusturvat ovat voimassa kaikkialla maailmassa vapaa-aikana. Turva tapaturman aiheuttamien hoitokulujen varalta on voimassa Pohjoismaiden ulkopuolelle suuntautuvalla matkalla korkeintaan 6 kuukautta. Vakuutuksessa on urheilurajoitus.

Vapaa-ajan matkustaja- ja matkatavaravakuutus
Voimassa yksittäisillä enintään 45 vrk kestävillä yli 50 kilometrin etäisyydelle tehtävää vapaa-ajan matkalla, joka sisältää menon matkakohteeseen, oleskelun siellä sekä paluun. Vanhempansa mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset/nuoret sisältyvät vanhempiensa vakuutukseen, kuitenkin samanaikaisesti vain yhden vakuutuksen perusteella.

Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus
Palvelussuhteen ongelmissa käänny aina ensin työpaikkasi luottamusmiehen puoleen.

Järjestövakuutus
Järjestövakuutus on voimassa järjestötehtävissä sattuvien henkilö- ja esinevahinkojen varalta. Jos sinulle sattuu järjestötehtävissä vahinko, ota yhteyttä YHL:n toimistoon.

Lisäksi on sovittu muista eduista, joilla voit täydentää vakuutusturvaansa.

Jäsenetuvakuutusten yksityiskohtaisista ehdoista ja rajoituksista saat tarkemmat tiedot If:n verkkosivuilta, If:n palvelunumerosta 010 19 19 19 (klo 8–20) tai lähimmästä If:n konttorista.

Lakimiespalvelut

YHL:n jäsenillä on jäsenetunaan oikeus saada asianajotoimisto Evershedsin lakimiehiltä ilmaista neuvontaa puhelimitse yksityiselämäänsä liittyvissä oikeudellisissa asioissa. Toimiston lakimiehillä on laaja kokemus ja perehtyneisyys eri oikeuden aloilla. Eversheds toimii kuudella paikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella, Porissa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Turussa.

Mitä puhelinpalvelu sisältää?
Liiton jäsenet voivat soittaa asianajajalle ja kysyä neuvoja henkilökohtaisissa asioissaan, jotka voivat koskea esimerkiksi avioeroa, perintöä, vahingonkorvauksia tai maakauppoja. Työttömyysturvaan tai muissa sosiaaliturvaan ja vakuuttamiseen kuuluvissa pulmissa neuvotaan vasta muutoksenhakuvaiheesssa.

Puhelinneuvonta kattaa asiat, jotka jäsen voi esittää ja lakimies selvittää puhelimessa. Jos asiaa ei voida selvittää puhelinkeskustelun aikana, liiton jäsenillä on mahdollisuus sopia Evershedsin lakimiehen kanssa erillisestä toimeksiannosta, jolloin jäsen vastaa itse kustannuksista. Tällöin lakimies selvittää, korvaako jäsenen kotivakuutus kustannuksia.

Työ- ja virkaoikeudellisissa kysymyksissä saat ensisijaisesti neuvontaa oman yhdistyksesi pääluottamusmieheltä tai luottamusmieheltä, joka tarvittaessa ohjaa sinut lakimiehelle.

Neuvontasoitot
Puhelinneuvontaa annetaan arkisin klo 10–16 neuvontanumeroissa:

Helsinki             010 6841 400
Hämeenlinna  010 6841 401
Jyväskylä          010 6841 402
Tampere           010 6841 403
Turku                 010 6841 404

Soittaessaan jäsenen tulee ilmoittaa jäsennumeronsa. Asianajotoimisto kirjaa neuvontasoitosta jäsenen nimen, yhdistyksen sekä oikeuden alaa kuvaavan tiedon ja neuvontatyön keston mukaisen hinnan. Koska YHL maksaa tästä palvelusta, liitto tarvitsee seurantatiedot. Itse puhelujen sisältö jää vain jäsenen ja lakimiehen väliseksi. Jäseniämme palvellaan tarvittaessa myös ruotsin, saksan, englannin tai ranskan kielellä.

Yhteystiedot
Asianajotoimisto Eversheds
Fabianinkatu 29
00100 HELSINKI
puh: 010 684 1300
www.eversheds.fi

Jäsenlehti

Liiton jäsenlehti UNIVERSITAS kannetaan kotiin kaksi kertaa vuodessa. Lehdessä julkaistaan niin liittoa ja sen tekemiä päätöksiä koskevia uutisia kuin muita ajankohtaisia työelämään ja työmarkkinatoimintaan liittyviä uutisia ja artikkeleja. Lehti on luettavissa myös verkossa.

Hotelli- ja matkailualennukset

Restel/Scandic
Cumulus Resortit (muuttuvat juhannukseen mennessä Scandic-hotelleiksi) tarjoavat YHL:n ja Pardian jäsenille erikoishintaisen vapaa-ajan majoituksen 1.1.–31.12.2018. Etusi on -12% päivän hinnasta.

Varaukset vain tuotetunnuksella SIPIETU12 osoitteesta booking.restel.fi. Erikoishintaisia huoneita on myynnissä rajoitetusti/ hotelli/ päivä. Hinta ei ole voimassa erikoisajankohtina. Tarjous koskee uusia varauksia ja vapaa-ajan matkustusta. Maksun voi suorittaa käteisellä tai henkilökohtaisella maksukortilla. Jäsenkortti on esitettävä pyydettäessä. Majoitushinnat sisältävät majoituksen lisäksi runsaan buffet-aamiaisen sekä kylpylähotelleissa kylpyläosaston käytön. Tutustu tarkemmin Cumulus Resort -hotellien palveluihin osoitteessa cumulus.fi.

Tarjous koskee seuraavia kylpylähotelleja:

Cumulus Resort Aulanko, Cumulus Resort Eden, Cumulus Resort Laajavuori, Cumulus Resort Ikaalisten kylpylä, Cumulus Resort Siuntio ja Cumulus Resort Imatran Valtionhotelli.

Hotelleista tarjous koskee Cumulus Resort Rukahovia.

Holiday Club Resorts
Hemmottele itseäsi kylpylän lämmöllä ja nuku yösi ylellisesti kylpylähotellissa. YHL on tehnyt sopimuksen Holiday Clubin kanssa seuraavista kohteista, joissa voit nyt lomailla edullisesti:

Holiday Club Caribia
Holiday Club Tampereen Kylpylä
Holiday Club Katinkulta
Holiday Club Saimaa
Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Jäsenkorttia näyttämällä saat 15 % alennuksen sopimushintaisista majoituskustannuksista. Hinta sis. majoituksen, aamiaiset ja kylpylän vapaan käytön. Sopimushinnat ovat voimassa 31.12.2019 asti.

Varaukset:
Verkossa: www.holidayclubresorts.com/fi/ (varauskoodi: YHL15)

Puhelimitse 030 68 600
Puh.hinnat 030-numeroihin: Lankapuh: 0,0828 €/puh + 0,07 €/min. Matkapuh: 0,0828 €/puh + 0,17 €/min.

Suomen Hostellijärjestö
Majoitusetu Suomen hostelleissa

10 % alennus majoituksesta Hostellijärjestön hostelleissa ympäri Suomea. Hostellit tarjoavat viihtyisää, edullista ja yhteisöllistä majoitusta kaikille matkailijoille. Varaa jäsenhintainen majoituksesi tästä.

Kansainvälinen hostellikortti jäsenhintaan
1 vuosi, 15 € (normaalihinta 20 €)
2 vuotta, 30 € (normaalihinta 40 €)

Kansainvälinen hostellikortti on jäsenyytesi maailmanlaajuiseen Hostelling International (HI) -hostelliverkostoon, joka kattaa noin 3500 hostellia jopa 90 maassa.

Kansainvälisellä hostellikortilla saat vähintään 10 % majoitusalennuksen kaikissa HI-hostelleissa ympäri maailman. Hostellikortilla saat myös erilaisia matkailullisia etuja kotimaassa ja ulkomailla. Hostellikortin voit ostaa Suomen Hostellijärjestön verkkokaupasta tai Suomen hostelleista. Hostellikortinhaltijan mukana matkustavat alle 18-vuotiaat perheenjäsenet ovat oikeutettuja samoihin etuihin ja alennuksiin.

Lisätietoja: www.hostellit.fi

Polttoainealennukset

Oy Teboil Ab myöntää liiton jäsenkortilla seuraavat alennukset

  • Bensiini ja dieselöljy: -2,1 snt / litra
  • Voiteluaineet: -10 % (alle 10 litran astiat)
  • Autokemikaalit: -5 %
  • Pesut: -5 %
  • Nestekaasu: -5 % (täyttö)

 

Kalenteri

Jäsenemme voivat erikseen tilata jäsenkalenterin. Tänä syksynä kalenterit lähetetään suoraan jäsenyhdistyksiin, joista niitä voi kysellä. Seuraathan oman jäsenyhdistyksesi viestintää.

Pardian tarjoamat edut

YHL:n jäsenet ovat oikeutettuja myös kaikkiin Palkansaajajärjestö Pardian tarjoamiin etuihin. Lisätietoa näistä eduista löytyy Pardian verkkosivuilta.